5. "Visste ni att.."

... Jake har en alldeles egen snuttefilt? ;)

Ja det är helt sant! När han bara var någon dag gammal lät vi honom gå ut på stallgången. Då fick han syn på en av våra gamla stallhanddukar som hängde på väggen. Först gick han fram och nosade lite på den, sedan tog han den i munnen och började skaka på huvudet så att handduken fladdrade åt alla håll. Det slog honom t.o.m i huvudet, men det brydde han sig inte om, han tyckte det var skitkul! Sedan dess är det "hanns" handduk/snuttefilt!

Nu när han ändå är över tre månader (jisses va tiden går fort) håller han fortfarande på med den och vi brukar ge honom den om han verkar rastlös/ha tråkigt i boxen. Behandlingen har dock blivit något mer våldsam än tidigare, och det får stå ut med en del flygturer också ;) Japp, han kastar iväg den och går sedan efter och plockar upp den igen som en annan hund som leker apport med sig själv!

Knasig häst jag har va? ;D

/Hanna

4. Bästa minnet/finaste ögonblicket..

.. var häromdagen.
  När vi tar in Wannabe (Jakes mamma) och Jake från deras hage får Jake springa lös brevid medan mamma leder W-b in i stallet. Denna dag stod jag på stallplanen, som man måste passera för att komma in till stallet. Dock stod jag en bit bort. Då ropade jag: "Jake- pojken! Kom då gubben!" Då kom han travandes rakt fram till mig och stannade precis framför mig och började gosa! Och när mamma gick förbi med W-b stod han kvar och ville bli kliad, istället för att följa med mamma in i boxen med den väntande maten. Kan inte med ord beskriva den känslan! Magiskt kanske skulle passa.

Det fick mig verkligen att känna att han är "min" lilla häst, om ni förstår vad jag menar! :)

/Hanna

3. Favoritbilden "Söt"

Vinner kategorin gör denna!!



Denna bild tog jag förtsta gången Jake kom upp på fötter (hovar)! Togs med min mobil i stallet, så kvaliten suger med jag ÄLSKAR bilden ändå! Minns just det ögonblicket som denna bild togt. Jag grät och skrattade om vart annat :) Och detta var ändå ca en halvtimme efter födseln, ni skulle ha sett mig när han var precis nyfödd, en sekud gammal! Hysterisk är ordet som kunde beskriva mig då.. Hehmm!! :P

Kort och gott: denna bil är min favorit av alla "Söta" bilde på Baby Jake!

/Hanna

2. Favoritbilden "Fin"

Letade bland alla bilder och fann denna, som fick bli denna punktens representant!



Jag bara älskar den! Kan knappt beskriva hur mycket!

/Hanna

1. Favorit bilden "Fail"

Börjar med första punkten på min "femma" nu då! En favorit bild "fail"!



Hahaha denna bild tog jag när jag skulle höstfotografera Jake i hagen. Han ville inte riktigt stå still alla gånger kan jag meddela ;P Stilen han använde beskriver bilden väldigt bra! :P Gose snutten har ännu inte riktig koll på benen..

/Hanna

Twiligt 1062

Jakes pappa Twiligt tävlar dressyr på hög nivå. För ca en månad tog han bland annat en seger på Flyinge i denna klass:

2011-09-25 Flyinge Hästsportklubb
FEI Prix S:t Georges 2009, FEI Prix S:t Georges
Nationell Dressyr
 
68.24

Twiligt är inte så "jättekänd" ännu, men jag är glad att vi valde honom som far till Jake! :) Bara se på resultatet! ;) Han har ju startat ett flertal klasser, såsom FEI Prix S:t Georges och FEI Internédiaire I. Och han gör det bra.

Ville bara nämna det lite smått :P

/Hanna


En femma

Tänkte göra en "Femma!" Det går ut  på att jag varje dag, under fem dagar, prickar av dessa 5 punkterna i ordning. Och så publicerar jag de här!

1. Favorit bilden "Fail" 
2. Favorit bilden "Fin"
3. Favoritbilden "Söt"
4. Bästa minnet/finaste ögonblicket
5. "Visste ni att.."

Som man nog kan gissa sig till, så kommer alla punkterna handla om Jake! Surprice!?! ;D

/Hanna

Bild

Delar med mig av en bild på min fina prins! <3

Visst är han vacker? :D

/Hanna

Första inlägget

Hejsan!
Du har kommit till bloggen BabyJake! Den drivs av mig, Hanna, som bor i sköna Värmland. Denna bloggens mittpunkt är och kommer vara Jake, ett föl E. Twilight 1062- Bernstein, född i juli nu iår (2011). På bloggen kommer ni kunna följa honom på hans resa från föl till unghäst, och förhoppningsvis ännu längre! Välkommen!

/Hanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0