Inte mycket på G

Just nu händer det inte så mycket med Jake och i och med det, så skriver jag inte så ofta.

I söndags var vi i alla fall och hälsade på lillskrutten några timmar! Vi mockade, fixade vatten, tog in och borstade på dom!

När vi kom dit så stod både Jake och W-b i lösdriftens lligghall. Det var väldigt kul o se, då dom tydligen hållt sig borta från den tidigare. Vi har även fått höra att de äntligen  håller på o tyr sig till flocken mer än förut, då höll de sig nästan hela tiden i andra änden av hagen! En liten neggativ grej dock, är att W-b är JÄTTE beskyddande! Hon vallar honom hela tiden och släpper liksom aldrig iväg honom ensam, utan är alltid där för o skydda honom. Det är raka motsatsen till hur hon var mot honom hemma ;P Då gick hon undan från honom självmant och tyckte det var rent av skönt när hon på kvällarna fick en egen box o sova i. Lite lugn och ro :P

Men nu har hon som sagt gått till baka till "min lilla bebis som jag måste skydda konstant"- stadiet! Det är väll inte speciellt konstigt med tanke på att de bara bott där nån vecka och kom in i en helt ny flock! Jag brukar ibland jämföra det med hur det var när jag/mina bröder var små, och hur jag tror att det var för min mamma. När vi var som minst, var man jättebeskyddande. När vi blev större blev vi jobbigare och man blev trött på allt vad ungen häll på med. Men när man sedan skall lämna ungen på dagis går det knappt att ta sig därifrån och man tänker på ungen hela tiden. Och när man hämtar den från dagis efter första dagen är man lika gullisnuttig mot ungen som när man var som minst!  

Haha tycker i alla fall att det är lite så som W-b beter sig ;P

Jag to en bild på dem men den blev helt svart pga att vi var där ganska sent
så jag lägger in en gammal!


Saknar!

Saknar dig lillskrutten :( Blir o hälsa på så fort jag är hemma!



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Ny design



Den nya designen! Jag tyckte att det behövdes liiite julstämning, den tidigare var ju så höstig!
Vad tycks? :)





Seg.. som vanligt!

Som vanligt är jag väldigt seg med att berätta hur saker gått!

Hur som helst! I lördags åkte vi iväg till lösdriften med Wannabe och Jake. I och med det så behövde vi ju lasta dem! Detta var första gången som Jake åkte i en transport. Och jag kan säga att det gick över förväntan.

Under natten så sov de ju i olika boxar, så Jake hade inte fått dia på ett par timmar. Vi valde att lasta Wannabe först, i hopp om att det skulla få honom att gå på transporten lite lättare. Och jag kan ärligt säga att jag ÄLSKAR min fina lilla kille! Jag tror det tog max tjugo minuter från det att han satte första hoven på rampen, tills de att vi stängde luckan. Det känns verkligen helt fantastiskt att det gick så lätt. Och det gjordes helt utan strul. Mamma stod på ena sidan om honom med en hand runt baken, bara så att han skulle känna att det var lite stopp bakåt. Sedan så stod vår granne Ewa på andra sidan, så att han inte skulle gå av rampen. Det gick ju såklart lite segt och stapplande i början men det kan man ju förstå. När han ville nosa på rampen så fick han det, han fick den tid han behövde, utan att vi stressade på honom. Det hade bara gjort saken värre!  

Själva resan gick också jätte lugnt och bra. Vi hade staplat lite halmbalar (i höbals storlek) vid främre bommen så att han inte skulle få för sig att försöka varken krypa under eller hoppa över. Bara som en liten extra säkerhetsåtgärd.

När vi var framme så lastade vi ut Jake först. Även här var har super lugn och gick ut ur transporten helt lugnt.

Sedan släppte vi ut dem. Det gick bra, men Wannabe var inte speciellt smart! Hade hon varit det så hade hon ju gått fram lite försiktigt och hälsat lite lugnt, men nejdå! Istället så sprang hon fram i full fart och liksom "Hej kompisar, här är jag, här är jag!" Haha, Jake höll sig hela tiden vid hennes sida och verkade inte riktigt förstå vad han förväntades göra! Han härmade sin mamma en gång men det uppskattades inte riktigt av tanten som fck hälsningen :P





Gud vad jag älskar hennes resning alltså!





Han tyckte att det var kul o kunna springa fritt i sin nya gigantiska hage, min lilla skrutt :)

Inför framtiden

Sedan i söndags/måndags har Jake sovit i en egen box på nätterna. Detta av olika orsaker! Bland annat:

*Hans mamma Wannabe börjar bli märkbart trött på honom (haha) då han alltid spinner runt som en liten torped så fort han kommer in till boxen på kvällarna.
*Han äter även sjukt mycket mat, även av hennes, så hon har behöver få lite mer hull på kroppen.

Vi började med att han i några timmar fick stå i den egna boxen i några timmar, med lite mat. Under tiden fick Wannabe sitt kraftfoder ifred i fölboxen! Sedan fick han komma in till Wannabe precis när vi skulle "natta" dem. Men nu så har han alltså fått stå själv hela natten! Och det funkar jättebra och han är jätteduktig. Varje morgon så har mamma antingen sett honom stå med massa spån i päls och svans, eller så ligger han ner i boxen. Det känns verkligen jätteskönt, då vet vi att han har sovit ordentligt och inte sprungit runt. 

Den sista anledningen till att han fått börja stå själv nu, är att han och Wannabe på lördag förmiddag skall få åka iväg på lösdrift! De kommer få komma in på nätterna och då kommer Jake (om det funkar) får stå i samma box som ett annat föl och så kommer de få ha mammorna vå varsin sida, i boxarna intill. Då måste han ju kunna sova själv ;)

Som sagt, så finns det ett till hingstföl på lösdriften, så Jake kommer äntligen få en lekkompis! :D Det känns väldigt skönt, för då kommer han kunna utvecklas mer än om han skulle stått själv med Wannabe här hemma!

 Det finns även fyra andra ston där, så han kommer få lära sig alla signaler från andra hästar. Han kommer alltså bli tillsagd på skarpen när han gör något som flickorna inte gillar! och det är bara bra ;) Om han inte lär sig det nu när han är ung, kan det bli svårt för både honom och andra runt omkring honom sedan när han blir äldre. Om han inte kan läsa av andra hästar och förstå eventuella hot och varningar kan det bli jobbigt, och han kanske inte ens skulle förstå varför de blev "arga" på honom.

Men så kommer det nu inte bli(förhoppningsvis!) Han kan behöva ett par tillsägelser från någon annan än sin mamma ;P Kaxig som han är <3 SÅ jag hoppas verkligen det kommer bli bra! De kommer få stå där båda två ett tag och sedan kommer vi dela på dom (och så tar vi hem Wannabe och så får han stanna kvar) = att vi vänjer av honom! Även där är det en stor fördel med att det finns andra hästar plus en lekkompis, det kommer hela tiden finnas fler och andra hästar i närheten så förhoppningsvis så kommer den eventuella saknaden inte bli lika stor! Både han och det andra fölet kommer vi försöka vänja av i princip samtidigt, så de kommer ha varandra :) <3

Men innan det så återstår det en liten detalj som vi måste ta itu med:

Lastning! ;) Hihi...                                                                                             

Grattis!


Glömde skriva igår!

Igår blev Jake fem månader gammal! Jisses, vad tiden går fort. Han är ju stor pojke snart!

Iallafall; Grattis till min fina i efterhand <3


Ny header

Ny header! Bättre eller sämre än den förra? :)


Gamla :)



Nya :)

Denna pillade jag ihop, tycker den blev helt ok, inte den snyggaste dock men den får duga :P


Lite fler bilder...

... från fotograferingen :)







Tyvärr blev bilderna ganska suddiga och det gick inte dirrekt att redigera de! :P Men min
prins förgyller bilderna så man tänker inte så mycket på det ;D <3

Första snön

Idag kom den första snön!
Jake fick alltså uppleva snö för första gången i sitt liv idag. Då jag var i skolan vid tidpunkten då de första flingorna föll vet jag tyvärr inte hur han reagerade på detta nya :) Men hade gjort i princip allt för att få varit där och se hans reaktion. Tror nog han vart förvånad/nyfiken mm, på samma gång ;P´Den verkar ligga kvar också, det betyder att det verkligen börjar/börjat bli kallt!


Fotografering

Idag fotade vi jake igen. En bild kommer här, resten kommer någon annan dag :)


RSS 2.0