Och hans namn blev...




... 



T
otal Eclipse !!


Vilket betyder total förmörkelse! :D
Snyggt och tufft, precis som han ;)






Inget tålamod!

tänkte skriva lite om hur det gick när vi veterinären var här för id kontrollen eller vad man nu skall kalla den!
  Jag fick gå några minuter tidigare från skolan för att hinna hem och bland annat spola av benen på honom innan veterinären kom. Detta var första gången han kom i kontakt med vatten genom en slang! Vi testade först att hålla i honom och Wannabe samtidigt, då vi trodde att han skulle hålla sig lugnare då. Men icke! Slutade med att han sprang in i stallet i stället, med grimskaftet släpandes
  Vi ställde då in Wannabe i deras box istället, så att Jake fick stå själv på stallplanen. Till att börja med tyckte han att det var förfärligt obehagligt med kallvatten på benen, och trampade runt och försökte vid några tillfällen slita sig. Men sedan slappnade han av något, dock inte helt. Mamma tog då tag lite försiktigt i överläppen på honom och gjorde ett "brems liknande" nyp. Då stod han faktiskt helt still! När mamma var nästan helt klar sa jag åt henne att släppa, då jag trodde att han skulle stå still, då han vant sig. Och det gjorde han! Finisen <3
Mer mom detta kan komma att dyka upp!


/Hanna

Äntligen!

Idag blev Jake äntligen id märkt och i och med det, namngiven (på riktigt ;) )
Hans namn? Ja, det avslöjar jag när vi skickat in alla papper och det är "klappat och klart"! :) Som jag misstänkte, så började jag ju nästan direkt vela. Tankar som "Åh, valde jag verkligen rätt nu?" och "Åh nej, det där andra var ju mycket bättre" går just nu runt i huvudet på mig. Dock vet jag att vi valde rätt namn, det är snyggt men samtidigt ganska tufft! Passar ju honom ganska bra haha ;)

 
Min fina fina kille! <3


Jasså?

Han är allt snygg min fina....






.... men det ligger många bilder bakom de som kommer ut på bloggen!










/Hanna


My love

Här kommer några bilder från senaste fotograferingen på Jake! Snart dags för en ny, har planerat ine en nästa helg! Hoppas jag tar mig tid att knäppa några nya bilder på prinsen! <3






/Hanna

Twilight 1062

Denna text och bilder är tagna från Stall Millegarnes hemsida

http://www.millegarne.com/twilight.php


TWILIGHT 1062

Född: 2000
Mkh: 165cm
e. Flemmingh
u. Hester – Purioso – Dorut

TWILIGHT 1062 är en ädel och högställd dressyrhingst efter den berömde Flemmingh. Morfadern Purioso är en framstående förärvare i både svår dressyr och svår hoppning. Doruto var en av Hollands stora dressyrförärvare. När Twilight genomförde sitt bruksprov fick han högsta betyg av testryttarna, som bedömde att han var en hingst med mycket bra känsla i alla tre gångarterna, särskilt i galoppen och att han dessutom har mycket lätt för samling.

Treårstestet på Öland vann han med 51 p och kom sedan 5:a i finalen på Flyinge i dressyr. Året därpå vann han Kvalitetstävlan i Tingsryd med 43 p exteriört, 899 i gång och 9 på utvecklingsbarhet. 7-8 i hoppning.

Vid 4-årschampionatet segrade Twilight med 82% i semifinalen och kom sedan 2:a i finalen.

Twilight´s första årgångar ser mkt lovande ut, eleganta, högställda, korrekta med fina gångarter. Vid Riksföl i Tingsryd kom sonen Temptation 3:a i finalen. 2007 i Bollerup hade en fölunge e. Twilight 10 på trav

.

/Hanna




Nytt

I morse (innan vi skulle släppa ut hästarna) ville jag testa att binda upp Jake, vilket vi faktiskt inte gjort tidigare. Valde då att göra det i boxen när han hade mamma vid sin sida. Band honom inte jätte kort, men inte heller jätte löst! Han akötte sig kanonbra. Blev lite smått överaskad när det "tog stopp" när han backade, men han fick inte panik eller så. Det var verkligen jätte skönt!
    Så när han ändå var uppbunden, och så pass lugn, passade jag på att ryckta honom lite innan vi släppte ut dem. Han var jätte duktig och försökte bara bita mig två- tre gånger ;) Fina buspållen!
    Just det: jag ledde honom ut tll hagen också (ganska ointressant!). Annars så brukar han ju bara få gå lös brevid Wannabe (mamman). Han var jätte duktig, något "försktig" eller vad man ska säga. Han är inte riktigt 100 på det här med grmma och grimskaft ;) Han tycker inte det är nödvändigt, och försöker berätta det för oss ;P Men han sköter sig bra på den fronten också. Dock så är han lite väl bänglig men det tar ju lite tid det där, med förtroende och respekt.

/Hanna

Förändringar

Ibland ser man någon och tänker: jäklar, vad han/hon förändrats! Oftast tänker man så om någon man inte sett på länge och sedan får träffa igen, men ibland kan man komma att tänka så om någon man ser varje dag.

Så har det blivit för mig ett antal gånger när jag sett Jake. Speciellt nu när han vuxit så fruktansvärt mycket! Så jag satte mig vid datorn nu på morgonen och tittade igenom alla bilder jag har på Jake. Och förändringen är inte liten :P Jag klippte ihop en liten "jämförelse bild" så kan man lättare se de stora förändringarna!



Ganska häftigt att han ändrats så pass mycket på bara tre månader! Han är ju född 10 juli, så på första bilden är han endast två dagar gammal! Synd att perioden han såg ut sådär inte varade längre! :P Han var ju så sjukt söt då. Det är han ju nu också, men ändå! Tjock har han blivit också, på senare dagar ;)

/Hanna

RSS 2.0